Tangsafari i Engelsviken

Praktisk info

Fra: 05.06.21 08:00

Til: 05.06.21 17:00

Adresse: Moloveien 4, 1628 Engelsviken, Norge

Forening: Fredrikstad soppforening

Region: Viken

Pris fra: Kr 1000

Antall plasser: 20

Antall plasser igjen: 4

Ledere

Påmelding

Ting med Tang AS i samarbeid med Fredrikstad soppforening.

For deg som ønsker å lære om denne kortreiste og næringsrike ressursen, men mangler kunnskap og inspirasjon til å komme i gang. Her trengs ingen forkunnskaper, og etter kurset vil du se på dette «mystiske» i fjæra med nye øyne. Hvorfor bør du bruke tang og tare i maten? Kan jeg høste den selv i fjæra? Hvilke arter egner seg til hva slags mat? Må den renses? Hvordan konserverer jeg dette? Hvilket næringsinnhold har tang og tare?

Disse spørsmålene og mye, mye mer ønsker vi å lære deg svarene på, slik at du selv kan ta i bruk denne næringsrike ressursen. Kurset omfatter alt fra en teoretisk del hvor undervisningen foregår inne, videre en praktisk del hvor vi går ut i fjæra og høster ulike arter. Her er du selv med ut i vannet og sanker.

Det serveres lunsj med retter fra vår Tangweb, hvor oppskriftene ligger. Så blir det rensing, sylting og Kahoot. Middagen er det kjøkkensjefen på restaurant Engelsviken Brygge som lager til oss, selvfølgelig med tang og tare i rettene. Dere vil reise hjem med ny kunnskap og et glass med syltet tang.
Kaffe, te og vann, lunsj, middag, oppskrifter og kurspresentasjon er inkludert.

Kurset koster kr 1000, – for medlemmer (og husstandsmedlemmer) av Fredrikstad soppforening. For ikke-medlemmer er prisen kr 2000, -.

Maksimalt 20 personer. Ved overtegning blir medlemmer prioritert.